Behandeling 2 Dikke Darm Tumor

Diagnose 2 Dikke Darmkanker

Na een jaar van herstel en het oppakken van het leven na de behandeling voor de borsttumor, komt in
Oktober 2013; de diagnose darmtumor (dikke darmkanker)…. nee, geen gevolg van de borsttumor, maar geheel op zichzelf staand. Het komt vaker voor dat iemand meerdere, op zichzelf staande tumoren kan krijgen. Kennelijk is er iets in mijn DNA aanleg fout gegaan, met dit als resultaat. In onze familie ben ik de eerste met kanker, dus er is ook geen sprake van erfelijkheid, voor zover dit is na te gaan.

My journey continues.. The Road to Me

My journey continues..
The Road to Me

 29 oktober 2013: Ook nu draait de molen weer supersnel….. de achtbaan gaat weer beginnen. Een operatie zal de oplossing bieden. Volgens de chirurg kan hij er prima bij en ziet het er goed uit.
Het is weer een hele ervaring: ter voorkoming van pijn, krijg ik een ruggenprik, waar straks de verdoving voor de napijn in gaat. Pijn hoef ik niet te hebben en ja, het werkt volledig!!! Ik kom dus vrolijk uit de operatie. Door alle slangen en het gedoe dat vastgeplakt zit aan mijn rug, kan ik geen kant uit. Maar die puf heb ik ook niet. Krijg door alle “dope” die erin gaat, ook mijn eerste “high”ervaring: wordt steeds lolliger en de wereld gaat vreemd tollen als ik mijn ogen beweeg.

Helaas blijken er uitzaaiingen in de lymfeklieren, alweer……
Dus chemo 2 van 22 november-5 juni 2013:
Mini-operatie:
Door de chemo’s zijn mijn aderen niet meer opperbest en is prikken nog wel eens lastig: er komt dan gewoon niets uit en zelf ben ik bont en blauw van alle pogingen om er wel iets uit te krijgen bij de bloedcontroles (die je o zo vaak krijgt…). Ter voorbereiding van de chemo en het prikken erna dus maar een Portocat (Port-a-Cath) geplaatst: een soort button onder je huid waar dan in geprikt kan worden. Ik vindt het nog steeds prachtig dat dit is uitgevonden. En de infusen lopen als een speer!

De chemo zelf is een hele ander ervaring dan nummer 1: 3 wekelijks infuus met oxaliplatin, in combinatie met twee weken chemo tabletten
Capecitabine.
Derde week is dan weer rustweek.
Aanvullende medicatie:
Vitamine B6, want er wordt weer zoveel in je beenmerg afgebroken dat niet vanzelf herstelt.
Zofran, tegen misselijkheid
Movicolon, voor als je last krijgt van obstipatie door de medicijnen. Niet on je darmen na de operatie weer op gang te krijgen. Dat wil de arts vanzelf laten komen. Dat is geen pretje……..

Wordt vervolgd…..