Over mij

Ik ben Marja en ik dans in de regen, ik dans met het leven. In mijn blog kan je lezen over mijn reis door de wereld van borst en darmkanker. En over mijn wereld van nu, waarin de tumor weer van zich laat horen in de vorm van niet geneesbare uitzaaiingen.
Ik heb een grote liefde voor dansen, ik kan niet zonder een happy dans of een wilde, gekke dans om alles eruit te gooien dat mij verdrietig maakt of frustreert. Mijn storm doorsta ik door te dansen, al of niet in de regen……

Mijn reis begon in 2012 na de eerste diagnose. Het is een lange reis geworden met veel onverwachte uitstapjes en aanpassen van het reisschema. De bestemming is inmiddels bekend: er komt een eindpunt. Alleen wanneer, waar en hoe dat kan ik je nog niet vertellen. Dat is het verhaal van de tijd, dat nog niet is geschreven.

Niet het eerste en zeker ook niet het laatste blog over dit onderwerp, waar inmiddels zovelen mee te maken krijgen: omdat je het zelf moet ondergaan of van nabij meemaakt. Vele lotgenoten gingen mij voor in het schrijven over hun ervaringen, hun leven en het omgaan met…… blogs die ik met interesse en bewondering voor hun moed heb gelezen. En waar ik veel aan heb gehad. Ik leer nog steeds van anderen. Daarom ook de stap genomen om mijn verhaal openbaar te maken. Na het delen met mijn familie, vrienden en collega’s, hoop ik nu ook anderen met mijn verhaal te inspireren, informatie te geven en vooral te delen.  Want ik zie graag jouw reactie terug, samen kom je altijd weer verder!!

Het zal geen triest blog worden, maar eentje met een (glim)lach. Want ondanks alle ups en downs, heeft deze ziekte mij ook veel moois gebracht. Ik heb krachten in mijzelf ontdekt en weet nu dat ik kennelijk niet anders kan dan steeds weer het goede en positieve uit mijn situatie te halen: ook al is het met een lach en traan.

Het doorstaan van de storm en mijn dansen in de regen had ik niet gekund zonder de lieve mensen die mijn pad de afgelopen jaren mee hebben gelopen. Mijn familie die dit pad met zijn vele hobbels maar mee moet lopen…..en machteloos moeten toe zien hoe ik alles onderga. Ik loop vaak al een stap op hen vooruit….maar samen stappen wij de bui in en ik neem hen dansend mee. Vrienden en collega’s, waarvan sommigen al een hele tijd mee gaan en andere oude-nieuwe en nieuwe vrienden die mijn pad weer kruisen en mee lopen. Ik weet dat ik steeds zal moeten los laten, maar hoop deze juweeltjes nog een tijd vast te kunnen houden.

Last but not least: de lotgenoten, vooral de speciale 8HB….., zonder hen kan ik niet meer, want er is zoveel herkenning en erkenning. Dat ene woord is genoeg…. Dus voor alle onbekende lotgenoten en hun supporters, de overlevers en doorlevers: volg mijn pad dat ik heb gelopen, neem mee wat voor jou belangrijk is en jou misschien een straaltje licht geeft in donkere dagen en

DANS MET MIJ IN DE REGEN!

 

2 Reacties op “Over mij

  1. Dank je, voor je mooie woorden bij mijn blog en het vermelden van mijn site!
    Wb je eigen blog: niets mooier dan dat straaltje licht doorgeven. Mooi beeld ‘dansen in de regen’. Brengt me terug naar een vakantie in midden-amerika, waarbij we met zijn allen juist naar buiten trokken toen het ging regenen.

    Geliked door 1 persoon

  2. Kijk, dat is een mooie ervaring!! Dansen in de regen van Midden-Amerika, lijkt mij heerlijk om te doen.

    Geliked door 1 persoon

Geef een reactie

Vul je gegevens in of klik op een icoon om in te loggen.

WordPress.com logo

Je reageert onder je WordPress.com account. Log uit /  Bijwerken )

Google photo

Je reageert onder je Google account. Log uit /  Bijwerken )

Twitter-afbeelding

Je reageert onder je Twitter account. Log uit /  Bijwerken )

Facebook foto

Je reageert onder je Facebook account. Log uit /  Bijwerken )

Verbinden met %s